måndag 30 maj 2011

Avslutningsfika

Här är receptet från dagens fika som jag lovade.
Kladdkaka med smulig chokladtopping
Kaka
200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Smält smöret, rör ner chokladen i smöret så det blir en jämn smet. Vispa äggen och sockret lätt, rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt i smeten och blanda till en jämn massa,
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 14 minuter. Låt svalna helt. Lossa kanten på formen.
Topping
75 g smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 1/2 dl mussli t ex. Start eller crunchy
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde, kakao och låt den koka upp. Koka under omrörning på medelvärme tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med botten. Om du använder en termometer är kolan klar vid 114 grader. Dra kastrullen från plattan och rör ner musslin. Bred kolan jämt över kakan och låt stelna.
Låt väl smaka mvh Cilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar